Praktisk guide för badrumsrenovering

Posted by on


En guide för din badrumsrenovering behöver inte vara lång och jobbig att ta sig igenom med https://badrumsrenoveringstockholmslän.se. Den kan lika gärna vara lite kortare, men innehålla mängder viktiga tips för att du ska lyckas. Här har vi samlat några av de bästa knepen du kan ta till när du ska renovera badrummet och vill vara säker på ett slutresultat som du kan vara stolt över. På internet kan du hitta mängder av tips på hur du ska sätta en budget och vad du ska tänka på i samband med att du anlitar en hantverkare, men en badrumsrenovering innefattar mycket mer än så. Vi har plockat fram frågorna som du bör ställa dig själv, tipsen du kan använda och misstagen du bör undvika.

4 viktiga faktorer när du ska renovera badrummet

  1. Mät upp och skissa

I samband med att du planerar din badrumsrenovering är det också viktigt att du tar fram de faktiska måtten. Det är med hjälp av måtten som du kommer att kunna se vilken typ av inredning du behöver och vilken storlek på badkar eller toalett du kan välja. Använd gärna papper och penna så att du kan skissa upp och se hur du kan få ut det mesta av ytan.

  1. Stil och personlighet

Innan du springer och köper färg och inredning är det bra att fundera på vilken stil du faktiskt gillar och hur personligt du vill att ditt badrum ska vara. Vill du ha material som håller väldigt länge och som eventuella köpare i framtiden gillar eller vill du att badrummet ska passa just dig och din egna stil? Titta på valet av inredning, valet av kakel och klinker och inte minst valet av kulör.

  1. Gör det enkelt för dig själv

Badrummet, precis som köket, är ett rum som är extra svårt och jobbigt att hålla rent. Därför är det också mycket viktigt att du inreder och renoverar på ett sätt som gör det lättstädat. Satsa gärna på ett badkar som är helt inkaklat eller som inte har någon front där smuts kan samlas. Här kan du även investera i en vägghängd toalett och fogar som är smutsavvisande.

  1. Belysning är A och O

Valet av belysning kommer att vara avgörande för hur nöjd du blir med din badrumsrenovering. Här behöver du välja ett ljus som passar när du ska titta dig i badrumsspegeln för att fixa hår eller smink på morgonen, men du behöver också ett bra allmänt ljus i taket. Undvik misstaget av att sätta belysningen för nära väggen, eftersom detta lätt leder till störande släpljus på dina väggar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *