Takomläggning av ett garage – från start till mål

Posted by on


En takomläggning göteborg på ett garage är en relativt stor och omfattande process, men med hjälp från en professionell takfirma blir projektet enklare. Det är helt klart smidigare än att försöka göra det själv. Så här kan processen med en takomläggning se ut, från start till mål, om du låter proffs ta hand om jobbet.

Begär ut offerter från flera företag för din takomläggning
Först kontaktar du ett antal takfirmor för att få offert för jobbet. Du bör alltså kontakta flera för att kunna jämföra priser från ett flertal olika takentreprenörer. Du bör ge så mycket information som möjligt om ditt garage, till exempel storlek, material på befintligt tak och eventuella skador eller problem. I slutändan ska du förstås inte låta enbart priset avgöra vilken firma du anlitar. Väg också in omdömen från tidigare kunder. Kanske är det inte en dum idé att också låta magkänslan spela en viss roll i slutändan.

Takläggaren gör en bedömning av ditt tak
Seriösa takläggare kommer i regel och bedömer ditt tak på plats. Under dessa besiktningar får du självklart ytterligare tillfällen att bilda dig en uppfattning om hur de känns att jobba med. När du har valt en takfirma och accepterat deras offert, kan du boka in en tid för takomläggningen.

Arbetet inleds
Innan takfirman börjar med själva takomläggningen, kan det behöva göras viss förberedelse. Detta kan innebära att befintligt tak tas bort och att eventuella skador på takstolarna repareras. När förberedelserna är klara, kan takfirman börja med att lägga på det nya taket. Detta kan göras på olika sätt beroende på vilket material som väljs. Vanligtvis innebär det att takfirman lägger en underlagsduk som skyddar mot fukt, och sedan lägger på takmaterialet, till exempel plåt, tegel, betongpannor eller takpapp.

Takets yta skyddas och slutbesiktning utförs
Efter att taket har lagts på kan det behöva målas eller täckas med ett skyddande material, beroende på vilket takmaterial som använts. Detta gör att taket håller längre och skyddar mot väder och vind. När takomläggningen är klar kan takfirman göra en slutkontroll och se till att allt ser bra ut och fungerar som det ska. De kan också ge dig en garanti på taket, så att du kan känna dig trygg med att det är gjort på ett professionellt sätt.

Professionell hjälp för professionellt resultat
En takomläggning på till exempel ett garage kan vara nödvändig av många olika anledningar. Kanske har det befintliga taket blivit skadat av väder och vind, eller så har det blivit gammalt och behöver bytas ut. Oavsett orsak är en takomläggning en investering i ditt hus och kan hjälpa till att skydda det mot väder och vind och säkerställa att det håller i många år framöver.